Utdannelse

3–årig kunsthåndverkskole, tegning og grafisk formgiving, Stavanger 1970–1973

Studier i markedsføring, Rogaland Distriktshøyskole 1976–1979.

 

Praksis

Jeg har fra 1974 til 1999 jobbet i flere reklamebyråer i Bryne, Stavanger og Oslo som Art Director. Siden 1999 har jeg kombinert jobbing med reklame og design med kunst og flere bokprosjekter.

 

Jeg er en av de mest erfarne og mest premierte ADéne i Norge. Kreativt Forums ærespris Gullblyanten i 1999 og mange premier fra utenlandske reklame- og reklamefilm-konkurranser.

Jeg har vært sterkt delaktig i strategi, konsept og idéene for mange sterke norske merkevarer, deriblant Lotto og VG. Disse suksessene er vel kjent, og resulterte blant annet at begge annonsørene fremdeles er på topp blant Norges mest populære annonsører.

 

Jeg er meget glad i bøker. Min egen og høyst spesielle fotobok ”Ventar i vinden” resulterte i flere utstillinger og en terning med seks hvite prikker i VG.

Jeg har jobbet med  flere egne og andres bokprosjekter som kunstner, idémann og designer. Og laget bøker sammen med Kjell Nupen, Per Fronth, Knut Bry, Morten Krogvold og flere andre kunstnere. Dette gjør jeg gjennom mitt lille firma Moimoi som ble stiftet i 1997.

 

Siden 2015 har jeg hatt eget atelier på Vøyenenga i Bærum.

Foto Øyvind Haug